Skip to main content
 

Algemene informatie over Therapie Breda

Wanneer vraag je hulp aan een psycholoog of psychosociaal therapeut?

Veel mensen maken de drempel om hulp te vragen erg hoog. Een psycholoog of psychosociaal therapeut is opgeleid om jou te helpen. Ook als je niet goed weet waar je nu precies mee geholpen wilt worden. Of het kan zijn dat je jezelf schaamt voor je omgeving. Dat is jammer, want als je er zelf niet uitkomt is het juist moedig als je om hulp te vraagt.

De weg naar hulp

Door deze website te bezoeken heb je al een eerste stap gezet. Misschien voel je dat je er zelf niet uitkomt en dat het zo eigenlijk niet langer kan. Als je het gevoel hebt niet precies te kunnen verwoorden wat je dwars zit, is dat helemaal niet erg. De taak van een psycholoog en een therapeut is juist je hierbij te helpen.

Dan toch de afspraak maken?

Als je het lastig vindt om je verhaal te vertellen tegen iemand die je niet kent, zal de psycholoog of therapeut je hierbij helpen. De psycholoog of therapeut heeft altijd een luisterend oor en velt geen oordeel over of iets goed of fout is. Tijdens het kennismakingsgesprek krijg je de gelegenheid de therapeut te ontmoeten.

Tijdens de kennismaking zal de therapeut je vertellen, hoe zij je het beste kan helpen. Je krijgt uitleg over de manier en een inschatting van de duur van behandeling. Dat is voor iedere situatie en problematiek verschillend. Ook jij kunt je vragen stellen. Vervolgens kun je besluiten of je met een behandeling wil starten. Een kennismakingsgesprek is dus geheel vrijblijvend.

Wat gebeurt er in de therapie?

De therapie is er niet alleen om je te steunen, maar ook om problemen vanuit een ander perspectief te bekijken. Hierdoor krijg je inzicht in de manier waarop je gedrag of je gedachten je problemen beïnvloeden. Het kan soms een opluchting zijn een plek te hebben om je verhaal te vertellen en de gevoelens die daarbij horen te uiten

Je kunt meer dan je denkt

De psycholoog  of therapeut houdt altijd rekening met wat je aan kunt. Er wordt rekening gehouden met je draagkracht en de steun van je sociale netwerk. Na 5 behandelingen inventariseren we beiden, wat je geholpen heeft en wat je eventueel nog nodig hebt.

Aanvullende informatie over Therapie Breda:

  • Therapie Breda – een psychosociaal therapeut die je kan helpen bij je lichamelijke en geestelijke klachten
  • Therapie Breda – met welke klachten ga je naar Therapie Breda
  • Therapie Breda – Hoeveel kost een therapie, en is er een vergoeding door een verzekeraar

Contact

Als je nog vragen hebt of wilt weten of ik je kan helpen? Bel me dan gerust om een afspraak te maken of stuur een mail naar mijn praktijk Therapie Breda ter attentie van Marijke van Steen.