Skip to main content
 

Je eerste afspraak bij Therapie Breda

Tijdens de eerste afspraak leer je Marijke van Steen van Therapie Breda kennen. Je krijgt dan de gelegenheid om vragen te stellen en te kijken of er een klik is. Voor jou is het belangrijk dat je het gevoel hebt, dat je bij haar op de goed plek bent met jouw probleem. Je kunt uitgebreid over je klacht vertellen.
Tijdens dit kennismakingsgesprek krijg je ook advies over de duur van de behandeling, de werkwijze en we hebben het uitgebreid over jouw hulpvraag. Een psycholoog of psychosociaal therapeut geeft je altijd advies ook over hoe zij je het beste kan helpen. Als blijkt dat jouw hulpvraag niet past bij wat Therapie Breda te bieden heeft, dan krijg je advies, waar je wel het beste naar toe kunt gaan.

Aan het einde van de eerste afspraak krijg je de vraag of je een volgende afspraak wilt plannen. Dan plan je direct met Therapie Breda de datum en tijd van de volgende afspraak.

Hoe lang duurt een behandeling?

Na 5 sessies wordt er gekeken, wat je behoefte is en hoe het nu is met je klachten. Het idee is om samen te kijken of de aanpak bij je past en te zien of er wat verandert. Het voorkomt ook, dat je langdurig in behandeling bent, zonder dat je er wat mee opschiet. De duur van een behandeling is natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren, zoals de aard van het probleem, de steun uit je omgeving, hoe lang je probleem al bestaat.

Worden de consulten vergoed?

De consulten van Therapie Breda worden door een groot aantal ziektekostenverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering (onder ‘alternatieve geneeswijzen). Welke maatschappijen dat zijn, vindt je op de pagina Tarief en vergoedingen.

Wat te doen om in contact te komen met Therapie Breda:

Je belt nummer: 06 413 508 37 om een afspraak te maken of je vult het contactformulier in.

Als Marijke van Steen de telefoon niet kan beantwoorden, zal ze jou binnen 24 uur terugbellen. Ook als je het contact formulier hebt ingevuld krijg je binnen 24 uur een mail terug.

In het telefonisch contact of per mail, spreek je samen met Marijke een datum af, die beiden schikt.

Als je de afspraak af moet zeggen omdat je toch niet kunt komen, doe dit dan 48 uur van tevoren. Dan kan de psycholoog of therapeut iemand anders inplannen. Bel even op of stuur een e-mailtje om een andere afspraak te maken. Annuleer je binnen 24 uur dan wordt de sessie in rekening gebracht.