Skip to main content
 

Wanneer schakel ik Therapie Breda in?

Soms loop je te lang door met je problemen. Je ziet het een tijdje aan en je denkt dat je het alleen wel kunt. Het is ook gezond om te proberen problemen eerst zelf of met behulp van vrienden op te lossen. Wanneer is het dan moment dat je hulp vraagt? Soms lijkt dat een hoge drempel, maar hoe fijn is het niet om even een luisterend oor te krijgen en een advies hoe je er zelf weer uit kunt komen. Iedereen heeft blinde vlekken op psychologisch gebied. In het geval dat je er zelf niet meer uitkomt: kan een psycholoog of psychosociaal therapeut je deze psychologische hulp bieden. Een doorverwijzing van de huisarts is bij mij niet nodig, je kunt me gewoon opbellen een mail sturen en een afspraak maken.

De stap naar Therapie Breda?

Samen onderzoeken we de oorzaken en de gevolgen van je problemen. Wat daarin meespeelt zijn je huidige levensomstandigheden, je gezin van herkomst, de invulling van je dagelijkse leven, eventuele ziektes en je sociale netwerk. Om een goed beeld te krijgen van je achtergrond zal er worden gevraagd of je een vragenlijst in wilt vullen, zodat er een goed beeld wordt verkregen van je achtergrond.

In de volgende afspraken die gepland zijn start de behandeling. Hoe lang de behandeling duurt hangt af van de aard van je problemen en het verschilt per persoon.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Het resultaat is onder meer afhankelijk van jouw motivatie om iets te willen veranderen. Therapie werkt ondersteunend. Je krijgt meer inzicht in oorzaak en gevolg van je problemen, je krijgt handvatten, hoe je in bepaalde situaties het beste kunt reageren, je gaat anders communiceren en je krijgt meer zelfvertrouwen en meer ervaart meer evenwicht. Je gaat herkennen welke gedragspatronen je helpen en welke niet. Hierdoor verbetert het contact met anderen. Ook verbetert je energie en levenslust.

Contact

Heb je nog vragen of wil je weten of ik je kan helpen? Bel me gerust om een afspraak te maken of stuur een mail naar mijn praktijk Therapie Breda ter attentie van Marijke van Steen.