Skip to main content

Therapeut Marijke van Steen

Als kind was ik geïnteresseerd in wat er tussen mensen kan spelen. Vooral door datgene wat niet uitgesproken wordt, wat er in de stilte gebeurt. Het boeide me. Het boeit mij nog steeds.

Eigen weg

Ik wist dat het vak mij zou liggen. Naast dat ik gemotiveerd was, was ik leergierig, betrokken bij de mensen
om mij heen, had ik talent. Intuïtief wist ik hoe ik mensen kon helpen.

Jammer genoeg kon ik niet meteen gaan studeren. Het leven maakte een omweg en bracht me eind twintig, in de studiebanken. Dat verliep meer dan voorspoedig en sinds 1996 begeleid ik mensen. In die hoedanigheid deed ik ruime ervaring op in vrouwenhulpverlening en welzijnswerk.

Blijvende persoonlijke ontwikkeling en (na)scholing is voor mij vanzelfsprekend.  (Kwalificaties van Marijke van Steen)

Betrokken, kundig en gemotiveerd

De inhoudelijke rijkdom van het innerlijk. Mensen helpen op weg naar geluk. Daar ligt mijn vervulling. Omdat ik persoonlijk weet hoe je tot halt kunt worden geroepen door je eigen lijf, specialiseerde ik me in lichaamsgericht werken.

In mijn werk ben ik even betrokken als analytisch, houd ik het overzicht en weet snel tot de kern te komen. Mijn kracht is dat ik mijn cliënten wezenlijk in contact met zichzelf kan brengen en hen kan helpen hun talenten te benutten.

Eigen praktijk

Vanaf 2002 heb ik een eigen praktijk en werk als psychosociaal en lichaamsgericht psychotherapeut met individuele cliënten en groepen.

Op mijn plek

Innerlijk in contact blijven is voor mij van wezenlijk belang om mensen een handreiking te kunnen bieden in hun bewustwordingsproces. In mijn werk wil ik mensen steunen hun aanwezig potentieel naar buiten te brengen. Opdat je niet lijdt onder het ‘geleefd worden’, maar jezelf in liefde kunt leiden, tot leven wie je in werkelijkheid, in je kern, bent.