Skip to main content
 

Luisteren jullie niet echt meer naar elkaar? Relatietherapie de weg
naar een duurzame liefdevolle relatie. Ik help jullie! Bel 06 413 508 37.

Direct in relatietherapie?

Wanneer relatietherapie bij therapeut Marijke van Steen?

In iedere relatie komen wel eens ergernissen, ruzies en spanningen voor. Wanneer je daar samen weer uitkomt, en je bent hier beiden tevreden over, is dit gezond. Conflicten zuiveren in dat geval en je groeit allebei in de relatie. Komen jullie er echter niet meer uit, of merk je dat je jezelf maar weer aanpast, dan kan dat op den duur tegen je gaan werken. Als je steeds somberder wordt over je relatie is het tijd om over relatietherapie na te denken.

Hoe gaat relatietherapie bij Therapie Breda in zijn werk?

De relatietherapeut van Therapie Breda brengt samen met jullie de problemen in de relatie in kaart. We onderzoeken met elkaar hoe problemen zijn ontstaan.

De relatietherapeut biedt inzicht in gedrag, maar heeft geen pasklare oplossingen. Je krijgt meer inzicht in de oorzaak van jullie problemen. Hierdoor kan de problematiek bij de bron worden aangepakt.. Motivatie van beide partijen is nodig. Dat betekent dat jullie beiden tijd en energie moeten investeren in de manier waarop jullie met elkaar omgaan. Dan zal de therapie zeker succesvol zijn en resultaat opleveren.

Ieder brengt eigen bagage mee in de relatie:

Een relatie betekent een verbinding aangaan met de ander. Maar hoe is het met de verbinding met jezelf? Hoe communiceer jij jouw gevoelens? Weet je wat je nodig hebt? Weet je waar je irritaties over gaan, mag je deze uiten of trek je jezelf terug? Soms krijg je het advies dat jullie beiden of één van jullie ook naar persoonlijke bagage, meegebracht uit het verleden moet gaan kijken.

Het laatste redmiddel?

In mijn praktijk merk ik dat mensen relatietherapie vaak zien als laatste redmiddel om de relatie overeind te houden. Soms staan een of beide partners op het punt de relatie op te geven. Door toe te stemmen en aan een therapie te beginnen, willen ze de relatie en hun partner nog een laatste kans geven om te overleven.

Spijtig genoeg is het zo dat het steeds moeilijker wordt de problemen in een relatie op te lossen naarmate je langer wacht met het aanpakken ervan. Relatietherapie is niet alleen bedoeld als laatste redmiddel. Ook als je niet zeer regelmatig met serieuze problemen te maken hebt, is relatietherapie een heel goed middel. Het geeft je een nieuwe kijk op je relatie, en dat kan vaak tot een verdieping tussen beiden leiden.

Scheiden of een “proefscheiding”

Tijdens de therapie kan het ook duidelijk worden dat jullie alsnog kiezen voor het beëindigen van de relatie. Soms kiest een paar ook voor een ‘proefscheiding’ en gaan beide partners gedurende een bepaalde tijd apart wonen en leven.
In dergelijke gevallen kan ik jullie beiden begeleiden in dit proces van ‘afscheid nemen en naar de toekomst kijken’.

Contact

Heb je nog vragen of wil je weten of ik je kan helpen? Bel me gerust om een afspraak te maken of stuur een mail naar mijn praktijk Therapie Breda ter attentie van Marijke van Steen.