Skip to main content
 

Rouwverwerking bij Therapie Breda

Hoe ga je met verlies om als iemand, die je dierbaar is overlijdt?

Wanneer je een dierbaar persoon verliest valt er een enorme leegte. Hoe je het rouwproces verwerkt is afhankelijk van hoe je relatie met diegene was en hoe jouw leven er op dat moment uitziet. Ook is het belangrijk hoe je afscheid hebt kunnen nemen. Een plotseling overlijden betekent vaak een shock. Het duurt dan een tijd voor je doordrongen bent van het verlies. Een overlijden kan dubbele gevoelens met zich meebrengen, die verwarrend kunnen zijn.

Een verlies verwerken heeft tijd nodig en kent verschillende fases. Je hebt soms tijd alleen nodig, maar daarnaast ook anderen die je ondersteunen. Sommige mensen worden opgeslokt door het leven, doordat ze bijvoorbeeld net zelf een baby hebben gekregen of carrière aan het maken zijn. Vaak wordt dan de rouw uitgesteld. Het verdriet komt dan toch terug in een later periode in het leven. Voor veel mensen is het ook moeilijk om verdriet te delen, de tranen komen als het ware vast te zitten en het rouwproces wordt dan niet genomen. Kwetsbaar zijn en jezelf laten zien met de pijn die je ervaart is vaak niet gemakkelijk. Je schaamt je, je denkt dat je het alleen moet kunnen of dat het maar eens over moet zijn. Soms geeft je omgeving het ook op en word je afgewezen als je er steeds maar weer over wilt praten.

Als het verdriet en/of de boosheid niet doorleefd wordt, door ofwel het rouwen uit te stellen, ofwel het weg te duwen ontstaan er andere klachten. Zoals: somberheid, verlies van energie, lichamelijke klachten. Therapie Breda begeleidt je in je rouwproces.

We helpen je in een veilige omgeving om je gevoelens te uiten en je verlies te verwerken. D.m.v. gesprek en het werken met de spanning en ontspanning in het lichaam, bevrijd je jezelf van de vast zittende emoties.

Mensen spreken van meer lucht en ruimte na een sessie en krijgen weer zin in de toekomst. Er zijn ongeveer 5-8 sessies nodig afhankelijk van je persoonlijkheid en de situatie.

Contact

Heb je nog vragen of wil je weten of ik je kan helpen? Bel me gerust om een afspraak te maken of stuur een mail naar mijn praktijk Therapie Breda ter attentie van Marijke van Steen.